اینوزیتول به دو فرم در بدن وجود دارد :1. مایو اینوزیتول
2. دی-کایرو اینوزیتول
وقتی سلول ها توسط هورمون ها و نوروترانسمیترهای خارج سلولی تحریک می شوند، اینوزیتول با یکسری واکنش ها درون غشا سلول آزاد می شود و به دنبال آن کلسیم داخل سلولی افزایش یافته و پاسخ های سلولی مثل انقباضات عضلانی، ترشح مواد ساخته شده درون سلولی و یا حتی بیان ژن ها اتفاق می افتد.
اینوزیتول در شرایط مختلفی نظیر اختلالات روحی و خلق و خو، سندرم تخمدان پلی کیستیک و اختلالات متابولیک موثر است.
مکانیسم اثرش به تنظیم سیگنال های ناشی از نوروترانسمیترها ،افزایش حساسیت انسولینی و تنظیم سطح کلسیم درون سلولی مرتبط است.
اینوزیتول کربوهیدراتی است که به طور طبیعی در بدن و غذاها یافت می شود.مکمل های حاوی اینوزیتول به اضطراب و اختلالات ناباروری و بهبود سلامت کمک می کند.
چهار اثر تایید شده اینوزیتول را در ادامه برایتان توضیح می دهم:
1.می تواند باعث کاهش اضطراب توسط افزایش میزان سروتونین شود.
در نتیجه افزایش سروتونین اختلالات اضطرابی مثل حملات پنیک، اختلالات وسواسی و حتی PTSD (اضطراب پس از وقوع حادثه) بهبود می یابند.
اینوزیتول به طور مشخصی دفعات بروز حملات پنیک را کاهش می دهد.
2.بهبود قندخون و کاهش مقاومت انسولینی
مقاومت انسولینی یک مشکل متابولیک و کلیدی در بدن است که می تواند منجر به اختلالات زیادی از جمله تخمدان پلی کیستیک، دیابت نوع دو، چاقی، افسردگی،اختلالات روحی و ... می شود.
اینوزیتول در ساخت مولکول های دخیل در پاسخ به انسولین توسط سلول نقش دارد و در نهایت باعث افزایش حساسیت به انسولین و کاهش قندخون می شود.
دیده شده مصرف 4 گرم روزانه در خانم های پس از دوران یائسگی می تواند مقاومت انسولینی را کاهش دهد همچنین فشارخون و سطح کلسترول خون هم کاهش پیدا کرده است.
اینوزیتول حتی در دیابت بارداری هم باعث کنترل قندخون می شود.
در سندرم تخمدان پلی کیستیک هم که وابسته به مقاومت انسولینی است اینوزیتول می تواند بسیار به کنترل بیماری و علائم آن وحتی بهبود باروری کمک کند.
3. بهبود میزان باروری در زنان مبتلا به تخمدان پلی کیستیک
در این سندرم تعدادی از هورمون ها بیشتر از حد نیاز ترشح می شوند و در ریسک بالاتری از ابتلا به ناباروری و برخی بیماری ها نظیر دیابت قرار دارند.
دوز 2-4 گرم روزانه در این بیماران موثر دیده شده.
اینوزیتول می تواند باعث بهبود و تنظیم سیکل قاعدگی، تخمک گذاری و افزایش احتمال باروری در این بیماران شود.
اینوزیتول با تنظیم هورمون های LH و FSH و بهبود کیفیت تخمک و بالغ شدن آن خصوصا در خانم های تحت IVF به افزایش احتمال باروری کمک می کند.
4. می تواند باعث بهبود علائم افسردگی شود.
دیده شده 12 گرم اینوزیتول روزانه برای 4 هفته می تواند علائم افسردگی😞 را کاهش دهد. و می تواند به عنوان درمان کمکی در کنار داروهای ضدافسردگی در نظر گرفته شود. مشخص است که دوز درمانی آن در اختلالات عصبی بسیار بیشتر از مشکلات هورمونی است.
عوارض جانبی:
از آنجایی که به طور طبیعی در بدن وجود دارد به خوبی تحمل می شود و عوارض کمی دارد. در دوزهای بالا 12-18 گرم در روز مشکلات گوارشی مثل درد و نفخ شکمی دیده می شود.
در بارداری تا 4 گرم در روز ایمن دیده شده.
در افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک می تواند باعث کاهش وزن شود.
اینوزیتول در غذاهایی مثل حبوبات و آجیل ها و دانه ها وجود دارد.
دیدگاه خود را بنویسید