بسیاری از مردم این گونه تصور می کنند که نوشیدن گاه به گاه آبجو یا شراب به همراه صرف غذا یا مناسبت های خاص دلیل زیادی برای نگرانی ایجاد نمی کند،اما نوشیدن هر مقدار الکل به طور بالقوه می تواند منجر به عواقب بد بر روی سلامتی شود.
افرادی که الکل یا مشروبات الکلی زیاد می نوشند،ممکن است زودتر متوجه اثرات مضر بر روی سلامتی خود شوند؛ اما الکل برای افرادی که در حد اعتدال می نوشند نیز خطراتی به همراه دارد.
شما لزوما بلافاصله تاثیر الکل را در بدن خود احساس نمی کنید؛اما از همان لحظه ای که اولین جرعه را می نوشید،اثرات آن شروع می شود.
اگر مشروب می خورید،احتمالا تجربه ای در مورد اثرات الکل داشته اید؛از وزوز گوش،سردرد و گرمی که به سرعت شروع می شود تا سردرد نه چندان خوشایند شراب،یا خماری که صبح روز بعد ظاهر می شود.از آنجایی که این اثرات زیاد دوام نمی آورند،ممکن است زیاد نگران آنها نباشید،به خصوص اگر اغلب الکل مصرف نمی کنید.
مصرف الکل می تواند به مرور زمان بر سلامت جسمی و روانی افراد تاثیر بگذارد،این اثرات می تواند جدی و قابل توجه باشد،به خصوص اگر شما به طور منظم الکل می نوشید و تمایل به مصرف بیشتر دارید.
اثرات کوتاه مدت مصرف الکل
اثرات موقتی که ممکن است هنگام نوشیدن الکل(یا کمی بعد)متوجه شوید،عبارتند از؛
- احساس آرامش یا خواب آلودگی
- احساس سرخوشی یا سرگیجه
- تغییرات خلق و خو
- رفتار تنشی
- گفتار کند یا نامفهموم
- تهوع و استفراغ
- سردرد
- تغییرات در شنوایی،بینایی و ادراک
- از دست دادن هماهنگی
- مشکل در تمرکز یا تصمیم گیری
- از دست دادن هوشیاری یا شکاف در حافظه.
برخی از این اثرات،مانند اثرات خلق وخو،ممکن است به سرعت و تنها پس از یک نوشیدنی ظاهر شوند.برخی دیگر،ماننداز دست دادن هوشیاری یا تکلم،ممکن است پس از چند بار نوشیدن ایجاد شوند.
- اثرات بلند مدت مصرف الکل
برخی از اثرات طولانی مدت نوشیدن مکرر الکل عبارتند از؛
- تغییرات مداوم در خلق و خو،از جمله اظطراب و تحریک پذیری
- بی خوابی و سایر نگرانی های خواب
- سیستم ایمنی ضعیف،به این معنی که ممکن است بیشتر بیمار شوید
- تغییر در میل جنسی و عملکرد جنسی
- تغییر در اشتها و وزن
- مشکلات حافظه و تمرکز
- مشکل در تمرکز روی کارها
- افزایش تنش و درگیری در روابط عاشقانه و خانوادگی
اثرات الکل بر اندام های داخلی و فرآیندهای بدن
- غدد گوارشی و غدد درون ریز
- نوشیدن بیش از حد الکل ممکن است باعث التهاب لوزالمعده شود و در نتیجه وضعیتی به نام پانکراتیت ایجاد کند. پانکراتیت می تواند باعث آزادسازی بیش از حد و یکباره آنزیم های گوارشی لوزالمعده را فعال کرده و باعث درد شکم شود.
- آسیب التهابی
کبد به تجزیه و حذف سموم و مواد مضر(از جمله الکل)از بدن کمک می کند.مصرف طولانی مدت الکل در فرایند اختلال ایجاد می کند. همچنین خطر ابتلا به بیماری کبدی مرتبط با الکل و التهاب مزمن کبد را افزایش می دهد.
- سطوح قند
لوزالمعده به تنظم نحوه استفاده بدن از انسولین و پاسخ به گلوکز کمک می کند. اگر لوزالمعده و کبد شما به دلیل پانکراتیت یا بماری کبدی به درستی کار نکنند،ممکن است قند خون پایین یا هیپوگلیسمی را تجربه کنید.
لوزالمعده آسیب دیده،هم چنین میتواند از تولید انسولین کافی در بدن برای استفاده از قند جلوگیری کند.این می تواند منجر به هیپرگلیسمی یا قند بیش از حد در خون شود.
اگر بدن شما،نتواند سطح قند خون خود را مدیریت و متعادل کند،ممکن است عوارض جانبی بیشتری را در ارتباط با دیابت تجربه کنید.
- سیستم عصبی مرکزی
یکی از راههای اصلی برای تشخیص تاثیر الکل بر بدن شما درک این است که الکل چگونه بر سیستم عصبی مرکزی شما تاثیر می گذارد. گفتار نامفهوم،یکی از نشانه های کلیدی مسمومیت،به این دلیل اتفاق می افتد که الکل ارتباط بین مغز و بدن را کاهش می دهد. این کار، گفتار و هماهنگی یعنی زمان واکنش فکر و تعادل را دشوارتر می کند.این یکی از دلایل اصلی است که چرا نباید بعد از نوشیدن الکل رانندگی کنید.نوشیدن همچنین می تواند بر توانایی شما در موارد زیر تاثیر بگذارد:
- این که نتوانید ارتباط بلند مدت ایجاد کنید
- روشن و واضح فکر کنید
- انتخاب های منطقی انجام دهید.
- دستگاه گوارش
ارتباط بین مصرف الکل و سیستم گوارشی شما ممکن است بلافاصله واضح به نظر شما نرسد.عوارض جانبی اغلب تنها پس از وقوع آسیب ظاهر می شوند.ادامه نوشیدن می تواند این علایم را بدتر کند. نوشیدن می تواند به بافت های دستگاه گوارش شما آسیب برساند و از هضم غذا توسط روده ها و جذب مناسب مواد مغذی و ویتامین ها جلوگیری کند.با گذشت زمان،این آسیب می تواند باعث سوءتغذیه شود.
نوشیدن زیاد الکل هم چنین می تواند منجر به موارد گوارشی زیر در بدن شما شود:
- گاز
- نفخ
- احساس پری در شکم
- اسهال یا مدفوع دردناک
- زخم یا بواسیر(به دلیل کم آبی و یبوست)
- سیستم گردش خون
عوارض سیستم گردش خون عبارتند از:
- فشار خون بالا
- ضربان قلب نامنظم
- مشکل در پمپاژ خون در بدن
- سکته
- حمله قلبی
- بیماری قلبی
- نارسایی قلبی
دیدگاه خود را بنویسید